Надвечір'я Богоявлення (Голодна кутя)

Джерело
Це пам'ятний день для християн, оскільки саме тоді відбулося хрещення Ісуса Христа. 18 січня у православному світі відзначається Голодна кутя, яка за своєю суттю є вечером-приготуванням до великого свята Богоявлення Господнього Хрещення. Як відомо, його в річці Йордан хрестив Іоанн Предтеча.
Слово «хрещення» походить від грецького поняття «занурення». Цей обряд раніше був очисним обмиванням, але в сучасному християнстві хрещення має інше значення: взяття на себе хреста.
На Голодну кутю зараз заведено освячувати воду. Водохрещення проводять в православних храмах. Туди всі люди приносять воду, щоб священик покропив її. Крім того, вважається, що вода, набрана з будь-якого природного джерела в цей час, вже має цілющу силу.

Така вода може зберігатися дуже довго. Її потрібно пити потроху натщесерце і обов'язково після молитви. Християни вірять, що вода, освячена в цей день, позбавляє людей від різних душевних і тілесних недуг. Але для цього людина не повинна мати зла або поганих задумів на серці.

Вітаємо всіх та бажаємо міцного здоров'я!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ВІКТОР КОСЕНКО - ОСНОВОПОЛОЖНИК УКРАЇНСЬКОЇ ФОРТЕПІАННОЇ Й КАМЕРНОЇ МУЗИКИ!

ЛЕСЯ ДИЧКО: МУЗИКА, МУЗИКА І ТІЛЬКИ МУЗИКА!

ЦУКЕРКА БАЖАНЬ