ЦЕ ВОРГОЛ

 


Енді Воргол є однією з найвідоміших та найбільш суперечливих особистостей у мистецтві другої половини XX століття. Протягом усього життя він створював безліч історій навколо своєї персони та став основоположником поп-арту, довівши, що мистецтво може бути прибутковим. Ілюстрований життєпис художника, неймовірні факти з його біографії і знамениті картини, розкажуть про життя та творчість митця-новатора.

Кетрін Інґрем "Це Воргол" - для тих, хто захоплюється творчістю Воргола та цікавиться мистецтвом загалом. До вашої уваги розкрито одну зі сторінок історії відомого митця.

1962 року Воргол намалював бляшанку супу "Кембелл".

1961 рік був критично важливим. Цього року почалися перегони: хто першим знайде той образ, який вмістить у собі американську поп-культуру...

Мюріел Латов радить йому намалювати...

"Щось таке, що ти бачиш щодня і що всі відразу впізнають. Щось на зразок бляшанки супу "Кемпбелл"

Робота вийшла брутально-реалістичною: виглядала точнісінько як етикетка на бляшанці. Коли Воргола пізніше запитали, чому він зупинився саме на цій темі, той відповів:

"Я тим супом обпивався. У мене щодня на обід було те саме"

Згодом він намалював усі 32 різновиди супів "Кембелл", а також інші культові бренди.

Нова настанова Воргола - "хай буде, як вийшло". Цей стиль обурив публіку та критиків. Багато хто сприймав його як образу. Воргол же просто скопіював супову тару! Однак насправді, відмовившись прикрашати зображувані об'єкти, Воргол наголошував на їхній "природній красі".

1962 року відбулася перша персональна виставка Воргола, де було представлено всі 32 різновиди супових бляшанок "Кемпбелл". Цією виставкою Воргол віддав належне всьому циклу життя брендового товару - від фабричного цеху до полиці супермаркета.

В основі серії "Кемпбелл" лежить однаковість: картини однакові між собою і всі, як одна, схожі на супову бляшанку. Воргол був майстром повторень.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ВІКТОР КОСЕНКО - ОСНОВОПОЛОЖНИК УКРАЇНСЬКОЇ ФОРТЕПІАННОЇ Й КАМЕРНОЇ МУЗИКИ!

ЛЕСЯ ДИЧКО: МУЗИКА, МУЗИКА І ТІЛЬКИ МУЗИКА!

ЦУКЕРКА БАЖАНЬ