СОФІЯ РОТАРУ - МНОГАЯ ЛІТА!

Сьогодні - 7 серпня  українській співачці, народній артистці України Софії Ротару виповнюється 73 роки. Дивлячись на її фото, складно в це повірити, адже артистка має чудовий вигляд.
 

Софія Михайлівна зачарувала публіку не лише своїм голосом, завдяки якому її називають "буковинським соловейком" (вона народилася в селі на Буковині), але і красою. Для простої дівчинки Софійки із села творчий шлях розпочався зі сцени сільського клубу в селі Маршинці.
У 15 років вона здобула перемогу в районному конкурсі художньої самодіяльності, а потім - на обласному конкурсі в Києві. Читайте також Софія Ротару відштовхнула настирливого фаната під час концерту (відео) У 1971 році Ротару отримала головну роль в українському чорно-білому мюзиклі "Червона Рута", тоді й перші промені слави осяяли юну артистку.
Потім у чернівецькій філармонії під співачку було створено ансамбль "Червона Рута", художнім керівником якого став її чоловік Анатолій Євдокименко. Свій перший пісенний альбом Ротару випустила в 1974 році. У 1988-му вона отримала звання Народної артистки СРСР.
Справжнім хітом Софії Ротару називають пісню "Червона рута", яку в 1970 році написав 20-річний студент Володимир Івасюк. Ця композиція стала своєрідною візитною карткою артистки. 

Після знайомства із композитором Володимиром Матецьким в її репертуарі з’являються хіти «Луна» та «Лаванда». Це чистої води поп-музика без жодного залишку етнічного карпатського.
 Крім того, Ротару починає загравати із хард-роком. Хоча це були притаманні поп-музиці запозичення основних «фішок» досить популярного на кінець 80-х стилю — рокові гітарні рифи, зачіска «хімія», яскравий макіяж та балет «Тодес» на підтанцьовці.
Сотні концертів на рік, тисячі аншлагів на стадіонах пострадянських країн, танці під «Хуторянку» — Ротару некоронована королева естради. 
Надсилаємо найщиріші вітання з днем народження! В радісний і світлий день народження хочемо побажати щасливого сьогодні і радісного завтра, красивих мрій і їх здійснення! Хай кожен день повниться веселим і милим відчуттям, гарним настроєм, задушевними зустрічами і плідною працею! Щастя і радощів у домівку, здоров’я і благополуччя родині, натхнення і творчості для душі!  



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ВІКТОР КОСЕНКО - ОСНОВОПОЛОЖНИК УКРАЇНСЬКОЇ ФОРТЕПІАННОЇ Й КАМЕРНОЇ МУЗИКИ!

ЛЕСЯ ДИЧКО: МУЗИКА, МУЗИКА І ТІЛЬКИ МУЗИКА!

ЦУКЕРКА БАЖАНЬ