СОН ПІД МУЗИКУ


Цікаві факти про Йоганна Себастьяна Баха 

Чи знаєте ви? Існує приблизно 53 000 публікацій та книжок про Баха. А також 7 000 біографій Баха. Щороку виходить принаймні одна біографія композитора. 
Крім біографій існує багато коротких біографій Йоганна Себастьяна Баха. 
Звичайно, існує багато книжок на тему "Бах та музика". 
Йоганн Себастьян Бах жив з 1685 по 1750 рік. Він дожив до 65 років. Ось найголовніші факти: його батька звали Йоганн Амвросій Бах. Його матір звали Марія Єлизавета. Він був наймолодшим з вісьмох дітей. Бах був композитором, музикантом та визначним органістом. У десять років Бах залишився сиротою. Він переїхав до старшого брата в Ордруф. Після навчання у школі спочатку він став органістом, потім керівником оркестру і врешті музичним директором. Він працював для церкви, міської ради та аристократів. Найдовший час Бах пропрацював у Лейпцигу, Саксонія. Такі найважливіші факти приблизно у 100 словах. Більше фактів? Існує дев’ять міст Баха і місць Баха. І 33 міст і місць пов’язують з іменем Баха. Сьогодні ці міста Баха і місця Баха є метою подорожі для багатьох любителів Баха з усього світу.
 

Свій перший музичний твір Бах написав, коли йому було 15 років.

Він володів абсолютним слухом і феноменальною пам’яттю. Почувши якийсь музичний твір раз, він міг потім зіграти його самостійно без єдиної помилки.
Бах творив музику у всіх жанрах, крім опери.

За своє життя Йоганн Себастьян Бах написав понад 1000 музичних творів.
Про життя Йоганна Себастьяна Баха було знято 20 художніх і документальних фільмів.
Двоє його дітей також стали досить відомими композиторами.
Незрозуміло чому, але Бах любив засинати під музику. Увечері, коли він лягав спати, три його сини по черзі грали йому на клавесині. Подібні обов’язкові заняття дуже дошкуляли дітям.


Все своє життя присвятив музиці Бах, і треба визнати, що він заслужено займає місце в ряду найвидатніших композиторів в історії людства.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ВІКТОР КОСЕНКО - ОСНОВОПОЛОЖНИК УКРАЇНСЬКОЇ ФОРТЕПІАННОЇ Й КАМЕРНОЇ МУЗИКИ!

ЛЕСЯ ДИЧКО: МУЗИКА, МУЗИКА І ТІЛЬКИ МУЗИКА!

ЦУКЕРКА БАЖАНЬ