Мирослав Скорик – один з найяскравіших представників сучасного покоління композиторів. Герой України, народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, кавалер ордена «Знак Пошани», нагороджений орденом «За заслуги» I, II, III ступенів, академік Академії мистецтв України. Автор музики до понад 40 художніх фільмів, серед яких «Тіні забутих предків». Помер Мирослав Скорик 1 червня 2020 року.
https://www.youtube.com/watch?v=RUTZu7sBdtc
13 липня - у день народження композитора та музикознавця, Героя України Мирослава Скорика - зібралися його рідні, друзі та колеги. 
 «Дуже прикро, що сьогодні ми не відзначаємо день народження Мирослава Скорика як зазвичай, знаючи, що він десь сидить за своїм роялем і приймає вітання й обійми рідних та близьких йому людей. Смерть маестро стала вельми сумною новиною, для усіх тих, хто його любив, ним захоплювався і надихався. Мирослав Скорик був одним з найяскравіших представників сучасного покоління композиторів. З його відходом у вічність завершилася ціла епоха в українському музичному мистецтві. Проте, його внесок у музичну історію нашої країни настільки великий і важливий, що ми будемо пам’ятати його століттями. Мирослав Скорик не лише був візитівкою Львова та світочем української музики, а й своєю творчістю та здобутками прославляв Україну у всьому світі. 









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ВІКТОР КОСЕНКО - ОСНОВОПОЛОЖНИК УКРАЇНСЬКОЇ ФОРТЕПІАННОЇ Й КАМЕРНОЇ МУЗИКИ!

ЛЕСЯ ДИЧКО: МУЗИКА, МУЗИКА І ТІЛЬКИ МУЗИКА!

ЦУКЕРКА БАЖАНЬ