ГЕНІЙ БЕЗ ТАЛАНТУ ТА ІДЕЙ !

 16 жовтня 1923 року була заснована  кінокомпанія Уолта Діснея!

Кінокомпанія Волта Діснея — одна з найбільших корпорацій індустрії розваг у світі. Заснована 16 жовтня 1923 братами Волтером і Роєм Діснеями як невелика анімаційна студія та є однією з найбільших голлівудських студій, власником  багатьох тематичних парків і   аквапарків, а також  багатьох мереж телерадіомовлення, до числа яких відноситься Американська телерадіомовна компанія (Ей-Бі-Сі).

Уолт Дісней, поза всякими сумнівами, не тільки талановитий мультиплікатор, але ще й досвідчений підприємець. Він заснував велику імперію і зміг радикально змінити підхід до створення мультфільмів і розваг для дітей. Тим дивовижніший той факт, що з невеликої газети, де юний Уолт працював на початку своєї кар’єри, його вигнали через відсутність таланту та ідей. До речі, унікальність мультиплікатора безперечна – він міг розрізняти близько 1500 відтінків кольорів, в той час як ліміт звичайної людини – 150-200.

Найкасовіший мультфільм

Першим повнометражним мультфільмом в історії стала створена Уолтом Діснеєм анімована картина «Білосніжка і сім гномів».
Над її створенням протягом трьох років працювали більше 570 художників-мультиплікаторів, які щорічно творили мільйони мальованих кадрів. Щоб прискорити їх роботу Дісней розділив художників на групи – одні з них малювали ключові елементи, інші доповнювали їх деталями. Результат виявився відповідним – довгий час мультфільм залишався найбільш касовою кінострічкою всіх часів. Його прокат перевищив $ 100 млн доларів, він же приніс творцеві і черговий Оскар.

Протягом всього XX століття компанія Дісней була лідером мультиплікації і пробивала собі шлях майже в усіх аспектах мультиплікаційних технік.

 Дісней історично робить продукцію з рейтингами G та PG, але «Пірати Карибського моря: Прокляття чорної перлини»,« Пірати Карибського моря 2: Скриня мерця» і «Пірати Карибського моря: На краю світу» отримали рейтинг PG-13.


Кінокомпанія Disney відклала на рік випуск фільмів "Аватар", "Зоряні війни" та "Мулан" через пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє The Hollywood Reporter.

 Сиквел "Аватара" тепер дебютує у кінотеатрах у грудні 2022 року, а наступний фільм зі всесвіту "Зоряних воєн" - у грудні 2023 року.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ВІКТОР КОСЕНКО - ОСНОВОПОЛОЖНИК УКРАЇНСЬКОЇ ФОРТЕПІАННОЇ Й КАМЕРНОЇ МУЗИКИ!

ЛЕСЯ ДИЧКО: МУЗИКА, МУЗИКА І ТІЛЬКИ МУЗИКА!

ЦУКЕРКА БАЖАНЬ